Kumaha carana ngatur TP-LINK Extender

Upami anjeun ngagaduhan alat TP-LINK Extender sareng anjeun henteu terang kumaha ngonpigurasikeunana, anjeun dina tempat anu leres, sabab di dieu anjeun bakal mendakan léngkah anu kudu dituturkeun pikeun ngahontal éta. Nalika anjeun ngagaduhan tempat di bumi atanapi kantor dimana sinyalna Internét nirkabel miskin atanapi maot anjeun kedah nyetél alat ieu.

Pastina, pamasangan alat ieu ampir intuitif, tapi aya kalan-kalanna henteu tiasa dianggo sapertos anu diarepkeun kusabab konfigurasi anu lepat. Ieu ngakibatkeun konéksi Internét anu goréng atanapi kakuatan sinyal anu handap anu henteu ngamungkinkeun sambungan anu saé.

Upami ieu kasus anjeun, dina tulisan ieu anjeun bakal ningali inpormasi anu paling luar biasa ngeunaan alat ieu pikeun ngalegaan sinyal nirkabel modem anjeun. Supados anjeun terang persis kumaha ngonpigurasikeun TP-LINK Extender.

TP-Link Extender

Alat-alat Extender TP-LINK nyaéta a Repeater sinyal WiFi sareng fungsina anu utama nyaéta ngalegaan sinyal router nirkabel anjeun. Ieu pikeun ngagaduhan sinyal Internét di tempat-tempat anu WiFi henteu ngahontal atanapi dimana sinyalna lemah pisan.

Kiwari, panguat sinyal nirkabel ieu mangrupikeun anu paling modis sareng populér di pasar téknologi. Éta ogé ngagaduhan desain anu canggih pikeun ngajantenkeunana menonjol sareng katingali saé dimana waé anjeun nempatkeunana. Salaku tambahan, tombol na dikurilingan lampu pikeun ngabéjaan parameter anu sanés ngeunaan sambungan Internet.

Kauntungan sanésna gaduh alat TP-LINK Extender nyaéta gampang pisan dipasang sareng berkat téknologi nirkabel na éta henteu nganggo kabel anu ngaganggu anu tinggaleun ngagantung. Kusabab, éta ngagaduhan desain leutik anu nyolok kana outlet mana waé sareng henteu nyandak seueur rohangan.

Kanggo pangguna anu resep sambungan kabel, alat ieu ogé ngagaduhan port Ethernet alit. Janten anjeun tiasa sacara gampil nyambungkeun laptop atanapi alat naon waé nganggo kabel jaringan RJ45.

Alat WiFi ieu ngagaduhan kisaran anu saé sareng tiasa nutupan dugi ka 100 méter pasagi dina rohangan kabuka. Ieu mangrupikeun salah sahiji daya tarik utama anténeu repeater sinyal nirkabel ieu.

Sakumaha anjeun parantos perhatoskeun, teu aya alat anu langkung saé pikeun manjangkeun cakupan konéksi WiFi anjeun dibandingkeun alat TP-LINK Extender. Ku alat ieu anjeun moal gaduh deui zona paéh tanpa WiFi ogé anjeun bakal ngagaduhan sinyal low anu ngajantenkeun sambungan anjeun moal mungkin.

Ayeuna anjeun terang sinyal panguat WiFi ieu sacara sampurna, parantos waktuna pikeun anjeun diajar kumaha ngonpigurasikeunana. Dina bagian salajengna tina tulisan ieu, anjeun bakal mendakan sadayana anu anjeun kedah lakukeun pikeun tim anjeun Konpigurasikeun TP-LINK.

Konpigurasikeun TP-LINK Extender

Alat WiFi ieu gampang pisan pikeun ngonpigurasi kusabab antar muka anu gancang sahingga dina sababaraha menit anjeun parantos nyambung. Nyatana, 2 cara pikeun ngonpigurasikeun alat TP-LINK Extender anjeun sayogi supados anjeun tiasa milih anu paling cocog pikeun anjeun.

Anu mimiti na nyaéta ngaliwatan Tombol WPS, téknologi ieu sacara otomatis muka palabuhan sambungan anu aman pikeun alat anjeun. Kiwari, seuseueurna router nirkabel aranjeunna ngagaduhan tombol sambungan WPS ieu. Tapi, sabab masih aya sababaraha modél modem WiFi anu teu ngagaduhan téknologi ieu, cara séjén pikeun ngawangun konéksi ogé sayogi.

Pilihan kadua anu sayogi pikeun alat TP-LINK anjeun pikeun ngonpigurasikeun nganggo anjeun komputer atanapi laptop anu ngagunakeun halaman wébna pikeun ngatur alat. Pilihan ieu ogé saderhana pisan, sanaos pastina langkung seueur damel tibatan nganggo sambungan tombol WPS otomatis.

Teras, anjeun bakal ningali léngkah anu anjeun kedah laksanakeun pikeun ngonpigurasikeun alat TP-LINK Extender WiFi anjeun dina 2 cara anu sayogi.

Léngkah pikeun ngonpigurasikeun TP-LINK Extender nganggo WPS sareng Range Extender

Sateuacan dimimitian ku konfigurasi alat panyambungan sinyal nirkabel anjeun, penting pisan pikeun anjeun ngaverifikasi upami router WiFi anjeun ngagaduhan tombol WPS. Upami anjeun parantos mendakan tombol sambungan otomatis ieu, anjeun tiasa ngamimitian ngalaksanakeun léngkah ieu pikeun Konpigurasikeun TP-LINK:

  1. Colokkeun alat TP-LINK Extender anjeun sacaket mungkin ka router WiFi anjeun dugi ka réngsé prosés pangaturan.
  2. Pencét salami 15 detik tombol "Reset" anu aya di handapeun alat.
  3. Antosan dugi ka alat pikeun ngalegaan sinyal WiFi parantos leres-leres boot sareng pencét sareng tahan tombol WPS dina router.
  4. Leupaskeun tombol WPS dina router saatos lampu indikator parantos hurung.
  5. Langsung, pencét tombol "Range Extender”Dina alat TP-LINK Extender teras tahan éta salami 3 detik atanapi dugi lampu konéksi sambungan kedip-kedip.
  6. Sakali alat-alat na parantos suksés, pegatkeun sambungan alat TP-LINK Extender anjeun sareng tempatkeun dina tempat anu anjeun pikahoyong.

Dina akhir léngkah ieu, alat anjeun bakal siap manjangkeun sinyal. Émut kanggo nempatkeunana di lokasi anu saé supados tiasa nyambung sampurna sareng router WiFi.

Ayeuna, upami router nirkabel anjeun henteu ngagaduhan tombol WPS, dina bagian salajengna anjeun bakal mendakan léngkah pikeun ngonpigurasikeun TP-LINK Extender tanpa nganggo téknologi WPS.

Léngkah pikeun ngonpigurasikeun TP-LINK Extender ngalangkungan pangotektak wéb

Anjeun tiasa ngatur pakakas anjeun pikeun ngalegaan sinyal WiFi tina PC liwat sambungan kabel. Dina cara anu sami, anjeun tiasa ngalakukeun prosedur ieu ku cara nirkabel ngahubungkeun telepon pinter anjeun sareng alat TP-LINK Extender.

Émut yén, upami anjeun badé ngonpigurasikeun alat repeater WiFi anjeun ngalangkungan PC anjeun, anjeun kedah gaduh kabel jaringan. Kabel jaringan bakal diperyogikeun pikeun nyambungkeun alat TP-LINK Extender sareng port Internét tina komputer.

Upami anjeun parantos ngagaduhan anu diperyogikeun pikeun pakakas TP-LINK anjeun pikeun ngonpigurasi ngalangkungan komputer, turutan léngkah anu bakal anjeun tingali:

  1. Colokkeun alat TP-LINK anjeun kana outlet anu caket kana komputer.
  2. Ayeuna, pasang kabel jaringan kana port internét komputer sareng tungtung anu sanés kana port internét alat. Upami anjeun badé ngalakukeun éta tina hapé anjeun, sambungkeun kana jaringan WiFi alat anu ngagaduhan nami "TP-Link Extender".
  3. Buka browser wéb anu anjeun pilih sareng dina palang pencarian lebetkeun "http://tplinkrepeater.net" atanapi "192.168.0.254" teras pencét "Enter".
  4. Langsung, jandéla pangatur alat bakal dibuka, dimana anjeun bakal ngalebetkeun "Admin" salaku nami pangguna sareng kecap akses sareng pilih "Login".
  5. Salajengna, anjeun bakal ngalebetkeun interface konfigurasi dimana éta bakal nampilkeun jaringan WiFi anu sayogi, pilih jaringan asal anjeun.
  6. Teras, anjeun bakal ngalebetkeun kecap akses pikeun WiFi bumi anjeun teras pencét dina tombol "Salajengna".
  7. Lebetkeun nami anu anjeun pikahoyong pikeun jaringan WiFi ngalegaan anjeun nyiptakeun sareng pilih "Teras".
  8. Tungtungna, anjeun bakal ningali konfigurasi akhir jaringan dina layar teras pencét tombol "Simpen".

Teras, anjeun tiasa mencabut alat TP-LINK Extender anjeun tina PC sareng tempatkeun dimana waé anjeun pikahoyong.

Lokasi alat TP-LINK Extender

Sakali anjeun parantos ngonpigurasi alat anjeun ka ngalegaan sinyal WiFi tina router anjeun, anjeun kedah terang dimana nempatkeunana. Janten anjeun tiasa nguntungkeun tina alat ieu sareng ngahontal kisaran sinyal anu langkung ageung di bumi atanapi kantor anjeun.

Hal kahiji anu anjeun kedah terang nyaéta alat TP-LINK Extender anjeun pikeun tiasa ngaartikeun tempat anu pas pikeun nempatkeunana. Di area hareup alat anjeun bakal mendakan tombol nganggo pigura biru anu ngagaduhan lampu indikator. Sakuliling tombol anjeun bakal mendakan simbol anu ngarujuk kana jinis sambungan, kakuatan sinyal sareng kakuatan.

Justru, satengah katuhu lampu aya hubunganana sareng kuatna sinyalna sareng sinyalna dipandu ngalawan jarum jam. Pikeun tiasa nempatkeun alat repeater WiFi anjeun kedah dipandu ku kakuatan sinyal. Kakuatan sinyal WiFi anu leres pikeun pagelaran anu pangsaéna nyaéta 3 lampu indikator dihurungkeun.

Upami anjeun nyambungkeun alat anjeun sareng ngan ukur lampu indikator 2 hurung, hartosna anjeun kedah langkung caket kana sumber sumberna (router). Sabalikna, upami nalika nyambungkeun éta, 5 lampu indikator sinyal WiFi dihurungkeun, anjeun tiasa nyolok deui dugi ka kéngingkeun 3 lampu indikator sahingga nutupan langkung jarak.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, ngonpigurasikeun TP-LINK Extender Éta saderhana pisan upami anjeun nuturkeun léngkah anu anjeun tingali dina pos ieu. Salaku tambahan, pikeun kinerja anu langkung saé, anjeun ogé diajar kumaha nomeran alat ieu leres.

Upami anjeun resep tulisan ieu ngeunaan alat TP-LINK anjeun pikeun ngonpigurasikeun, tong lirén nuturkeun blog kami. Salaku tambahan, di www.mantenimientobios.com rupa-rupa topik téknologi sayogi pikeun anjeun.

Meunteun post ieu

tulisan patali

Leave a Comment